Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorDemirel, Gülbahtiyar
dc.contributor.authorKumsar, Azime Karakoç
dc.contributor.authorYılmaz, Feride Taşkın
dc.date.accessioned30.04.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-05-30T20:47:54Z
dc.date.available30.04.201910:49:13
dc.date.available2019-05-30T20:47:54Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn2146-3816
dc.identifier.issn2147-2653
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.4274/tod.54376
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12445/888
dc.description.abstractKadınlarda özellikle menopoz döneminden sonra görülme sıklığı artan osteoporoz, günümüzde önemli sağlık sorunlarından biridir. Genetik özellikler, D vitamini eksikliği, yetersiz kalsiyum alımı, hareketsiz yaşam biçimi, geç menarş gibi birçok risk faktörleri nedeniyle osteoporozun gelişimi önlenebilmekte ve tedavi edilebilmektedir. Son yıllarda osteoporozun önlenmesinde kullanılan ve farmakolojik olmayan yöntemlerden biri yeşil çay tüketilmesidir. Yapılan yurtdışı çalışmalarında, yeşil çay tüketiminin kemik yoğunluğunun düzenlenmesinde ve kemik sağlığının korunmasında etkili olduğu belirtilmiştir. Ancak ulusal alanda konu ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Bu derleme, kadınlarda osteoporozun önlenmesinde, yeşil çay tüketiminin gerekliliğini ortaya koymak açısından sağlık profesyonellerine bilgi sunacaktır. (Türk Osteoporoz Dergisi 2015;21: 84-6)en_US
dc.description.abstractOsteoporosis is one of the most important health-related problems in today's world that it is increasing in incidence specifically after menopause in women. Various risk factors including genetic characteristics, Vitamin D deficiency, insufficient calcium intake, sedentary lifestyle and late menarche enable osteoporosis to be contained in terms of its progress and to be treated. The consumption of green tea is one of the non-pharmacological methods utilized in the prevention of osteoporosis in recent years. Studies conducted abroad with relation to this subject identified that the consumption of green tea is effective in the regulation of bone density and the protection of bone health. However, this finding lacks sufficient data at the national scale. The present review will provide healthcare professionals information on the necessity for the consumption of green tea in the prevention of osteoporosis in women.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGalenos Yayıncılıken_US
dc.relation.isversionof10.4274/tod.54376en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectWomanen_US
dc.subjectOsteoporosisen_US
dc.subjectGreen Teaen_US
dc.subjectYeşil Çayen_US
dc.titleKadınlarda osteoporozun önlenmesinde yeşil çayın yerien_US
dc.title.alternativeThe place of green tea in the prevention of osteoporosis in womenen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTürk Osteoporoz Dergisi - Turkish Journal Of Osteoporosisen_US
dc.contributor.departmentBiruni Üniversitesien_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage84en_US
dc.identifier.endpage86en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record